Η σύνθεση και τα ενεργά συστατικά

Η σύνθεση και τα ενεργά συστατικά της


Το Κολλαγόνο
Το Κολλαγόνο είναι το πιο γνωστό είδος πρωτεΐνης στον ανθρώπινο οργανισμό και κατέχει περίπου το 30% της συνολικής πρωτεΐνης.

Τα κόκαλα, οι μύες, οι τένοντες και οι σύνδεσμοι σχηματίζονται και ενισχύονται από το κολλαγόνο όπως και τα αιμοφόρα αγγεία, τα δόντια, ο κερατοειδής των ματιών, το πεπτικό σύστημα και άλλα όργανα. Καθώς μεγαλώνουμε ο οργανισμός χάνει την ικανότητα να παράγει κολλαγόνο και σαν αποτέλεσμα στο δέρμα αρχίζουν να εμφανίζονται ρυτίδες, η τρίχα αδυνατίζει και οι αρθρώσεις  χάνουν την ελαστικότητά τους.

Λαμβάνοντας πρωτεΐνη κολλαγόνου εφοδιάζετε το σώμα σας με τα απαραίτητα αμινοξέα όπως γλυκίνη, προλίνη, υδροξυπρολίνη και αργινίνη τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου.

Η πρωτεΐνη του κολλαγόνου βοηθά στην διατήρηση υγιούς, σφριγηλού και ενυδατωμένου δέρματος.  Έρευνες έχουν δείξει ότι  η πρωτεΐνη του κολλαγόνου συμβάλλει για ένα υγιές δέρμα, υγιή μαλλιά και νύχια καθώς και στην ελαστικότητα των αρθρώσεων.

Κάθε δόση 30ml Collagen Extra® παρέχει 10,000mg υγρού πόσιμου κολλαγόνου.


Το Υαλουρονικό οξύ
Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα βιοενεργό συστατικό που βρίσκεται στα επιθηλιακά κύτταρα και στους συνδετικούς ιστούς του ανθρώπινου σώματος. Όντας ένας πολύ αποτελεσματικός βιολογικός παράγοντας ενυδάτωσης, το Υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό σε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα.

Ως μια φυσική ένωση που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα, το Υαλουρονικό οξύ έχει τρεις βασικές λειτουργίες:

  1. την προστασία του χόνδρου μεταξύ των αρθρώσεων από μηχανική φθορά,
  2. να κρατά ενυδατωμένο το δέρμα
  3. και να ελέγχει την κυτταρική μετανάστευση.

Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διέγερση ανοσοαποκρίσεων βοηθώντας τα λευκά αιμοσφαίρια στην καταπολέμηση διαφόρων τύπων μολύνσεων, μειώνοντας την ανάγκη για αντιβιοτικά.

Ωστόσο, με την ηλικία, η ποσότητα του Υαλουρονικού οξέος που παράγεται φυσικά στο σώμα μειώνεται και αυτό είναι όπου δημιουργεί την ανάγκη για παρασκευάσματα.

Χάρη στα πολλαπλά οφέλη του Υαλουρονικού οξέος σε διάφορους κλάδους της ιατρικής, τα καλλυντικά και την πλαστική χειρουργική ορισμένοι επιστήμονες έφτασαν να το χαρακτηρίζουν ως

 «το κλειδί για την πηγή της νεότητας».

Το Yαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται κυρίως για την αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων, και έχει θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της γήρανσης όπως οι ρυτίδες, ανακουφίζει από την ινομυαλγία και βοηθά τις πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα.

Άλλες γνωστές ιδιότητες του Υαλουρονικού οξέος είναι ότι ενυδατώνει το δέρμα, βελτιώνει την πυκνότητα των οστών και της μυϊκής δύναμης.

Κάθε δόση 30ml Collagen Extra®  παρέχει 50mg Υαλουρονικό οξύ.


Βιταμίνες & Μεταλλικά Στοιχεία

Βιταμίνη C

Είναι πολύ γνωστό στην βιομηχανία της ομορφιάς ότι η βιταμίνη C  είναι ουσιώδης για την καλή υγεία του δέρματος. Βοηθά στον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης (βασικά συστατικά, για να δείχνει η επιδερμίδα σφριγηλή και νεανική) και δρα ως αντιοξειδωτικό για την προστασία της επιδερμίδας από τις βλαβερές επιπτώσεις του περιβάλλοντος όπως οι ακτινοβολίες UV, η μόλυνση και οι κακές διατροφικές συνήθειες.
Οι επιστήμονες έχουν βρει επίσης ότι η βιταμίνη C δεν είναι μόνο κύριο συστατικό δόμησης κολλαγόνου και ελαστίνης αλλά ουσιαστικά ενεργοποιεί το σώμα να παράγει περισσότερες από αυτές τις πρωτείνες καθιστώντας τη εν δυνάμει αντιγηραντικό παράγοντα.

Κάθε δόση 30ml Collagen Extra παρέχει 80mg Βιταμίνη C.

 

Σύμπλεγμα Βιταμινών Β.(Β1,Β2,Β5,Β6).

Κάθε μία από το σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι βασική για συγκεκριμένες λειτουργίες:
η Β1 και Β2 είναι βασικές για την σωστή λειτουργία των μυών, των νεύρων και της καρδιάς. Η Β5 απαιτείται για την υγιή ανάπτυξη του οργανισμού και η Β6 ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά το σώμα στην διάσπαση των πρωτεϊνών.
Το σύμπλεγμα βιταμινών Β βοηθά τον οργανισμό να παράγει ενέργεια και ερυθρά αιμοσφαίρια.

Κάθε δόση 30ml Collagen Extra®  παρέχει 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης των βιταμινών Β1,Β2,Β5,Β6

 

Μεταλλικά Στοιχεία

Το Μαγνήσιο είναι βασικό μεταλλικό στοιχείο και απαιτείται για περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα. Ένα από τα πολλαπλά οφέλη του μαγνησίου στον οργανισμό είναι ότι συμβάλλει στην δημιουργία υγιών οστών και δοντιών. Το Μαγνήσιο βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και ενισχύει την βιοδιαθεσιμότητα της βιταμίνης Β6.

Κάθε δόση 30ml Collagen Extra®  παρέχει 60mg Μαγνήσιο.


Ενεργά συστατικά

Ενεργα Συστατικα ανα ημερησια δοση 30ml Σ.Η.Δ
Υδρολυμένο κολλαγόνο 10.000mg **
Υαλουρονικό οξύ 50mg **
Βιταμίνη C (ως ασκορβικό οξύ) 80mg 60%
Βιταμίνη Β6 (ως πυριδοξίνη) 1.4mg 100%
Βιταμίνη Β2 (ως ριβοφλαβίνη) 1.4mg 100%
Βιταμίνη Β1 (ως θειαμίνη) 1.1mg 100%
Βιταμίνη Β5 (ως δεξπανθενόλη) 6.0mg 100%
Mαγνήσιο 60mg

*Συνιστώμενη  Ημερήσια Δόση  **Δεν έχει θεσπιστεί νομοθετικά Σ.Η.Δ.

Οδηγίες χρήσης & Δοσολογία: Καταναλώστε το περιεχόμενο που ισοδυναμεί σε 2 δοσομετρικά καπάκια των 15ml ημερησίως, πριν τον ύπνο, ή διαλυόμενο σε 1 ποτήρι νερό ή χυμό. Μην υπερβαίνετε την συνιστώμενη ημερήσια δόση. Ανακινήστε το μπουκάλι πριν την χρήση.

Οδηγίες για την φύλαξη του προϊόντος: Διατηρήστε το προϊόν σε δροσερό και ξηρό μέρος (˂25°C). Φυλάσσεται μακριά από παιδιά. .  Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη.

Άλλα συστατικά: Νερό, χυμός φρούτων,  γλυκερίνη, σορβικό κάλιο, νάτριο
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν υποκατάστατα μιας ισορροπημένης δίαιτας.

Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: Hellenic Pure Bio Products Ι.Κ.Ε.
27 χλμ Λεωφ. Κορωπίου-Μαρκοπούλου, 19400 Κορωπί
Τηλ 213 0300464
Φαξ 213 0300467

Αριθμός γνωστοποίησης Ε.Ο.Φ . 32600/22-4-2013