Collagen Extra® FAQs

Συχνές Ερωτήσεις για το Collagen Extra®

Πώς λειτουργεί καλύτερα το Collagen Extra;

Όπως και στα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής, οι διατροφολόγοι συνιστούν τρίμηνη θεραπεία και τρίμηνο διάλειμμα πριν αρχίσετε την καινούργια θεραπεία.

Πώς πρέπει να διατηρείται το Collagen Extra;

H δοσολογία του Collagen Extra είναι 30ml ημερησίως. Πρέπει να καταναλώνεται εντός 30 ημερών από την ημέρα που ανοίγετε το μπουκάλι.

Ποια είναι η προέλευση του Κολλαγόνου;

Τα κολλαγόνα είναι ζωικής, θαλάσσιας και φυτικής προέλευσης. Το Collagen Extra είναι ζωικής προέλευσης.

Τι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινώδων πρωτεϊνών που βρίσκονται σε όλα τα πολυκύτταρα ζώα και προσδίδουν εκτατική ισχύ στους συνδεστικούς ιστούς. Τα θηλαστικά έχουν περίπου 20 διαφορετικά γονίδια κολλαγόνου, τα οποία κωδικοποιούν τις ποικίλες μορφές κολλαγόνου. Τα κολλαγόνα είναι οι κύριες πρωτεΐνες στα οστά, στους τένοντες και στο δέρμα.
Το χαρακτηριστικό ενός τυπικού μορίου κολλαγόνου είναι η μακριά, άκαμπτη τρίκλωνη ελικοειδής μορφή του, στην οποία τρεις πεπτιδικές αλυσίδες κολλαγόνου περιελίσσονται η μια γύρω από την άλλη σε μια σχοινοειδή έλικα. Με τη σειρά τους τα μόρια αυτά συναρμολογούνται σε πολυμερή γνωστά ως ινίδια κολλαγόνου και αυτά με τη σειρά τους σε ακόμη παχύτερες ίνες κολλαγόνου. Άλλα μόρια κολλαγόνου βρίσκονται στην επιφάνεια των ινιδίων κολλαγόνου και διασυνδέουν τα ινίδια τόσο το ένα με το άλλο, όσο και με άλλα συστατικά του εξωκυττάριου χώρου.
Τα κύτταρα που παρασκευάζουν κολλαγόνο έχουν διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με το είδος του ιστού: στο δέρμα, τένοντες και άλλους συνδετικούς ιστούς λέγονται ινοβλάστες, ενώ στα οστά οστεοβλάστες. Όλα τα μόρια του εξωκυττάριου στρώματος (μαζί και το κολλαγόνο) συντίθενται ενδοκυττάρια και απελευθερώνονται με εξωκυττάρωση. Για να μην πολυμεριστούν μέσα στο κύτταρο, παρασκευάζεται μια πρόδρομη μορφή του κολλαγόνου, το προκολλαγόνο, το οποίο διαθέτει επιπρόσθετα πεπτίδια που παρεμποδίζουν τη σύνθεση ινιδίων. Η κολλαγονάση, ένα εξωκυττάριο ένζυμο αποκόπτει αυτές τις ακραίες περιοχές και έτσι η συναρμολόγηση εκτελείται μόνο μετά την εξαγωγή των μορίων από το κύτταρο.

Ποιοι τύποι κολλαγόνου υπάρχουν;

Τύποι Κολλαγόνου
Το κολλαγόνο υπάρχει σε πολλά μέρη σε όλο το σώμα. Πάνω από το 90 % του κολλαγόνου στο σώμα , όμως, είναι τύπου Ι.
Μέχρι στιγμής, 28 τύποι κολλαγόνου έχουν ταυτοποιηθεί και περιγραφεί . Οι πέντε πιο κοινοί τύποι είναι :
Το κολλαγόνο I : δέρματος , των τενόντων , αγγείων απολίνωση , τα όργανα , οστά ( κύριο συστατικό του οργανικό τμήμα του οστού )
Κολλαγόνο II : χόνδρου ( κύριο συστατικό του χόνδρου )
Το κολλαγόνο III : δικτυωτή ( κύρια συνιστώσα του reticular ίνες ) , που βρίσκονται συνήθως παράλληλα τύπου Ι.
Κολλαγόνο IV : σχηματίζει βασική lamina , το επιθήλιο – εκκρινόμενη στρώση της μεμβράνης.
Κολλαγόνο V: κυτταρικές επιφάνειες , τα μαλλιά και τον πλακούντα
Οι ασθένειες που σχετίζονται συνηθέστερα από τη έλλειψη Κολλαγόνου προκύπτουν από γενετικά ελαττώματα ή διατροφικές ελλείψεις που επηρεάζουν τη βιοσύνθεση , συναρμολόγηση , την τροποποίηση, την έκκριση , ή άλλες διαδικασίες που εμπλέκονται στην κανονική παραγωγή κολλαγόνου.

Είναι ασφαλές;

Η πρωτεΐνη του κολλαγόνου είναι εύκολη και ασφαλής στη χρήση. Το κολλαγόνο είναι μια καθαρή, πλήρης πρωτεΐνη και είναι απόλυτα ασφαλής. Το Collagen Extra® παράγεται από έναν από τους κορυφαίους Γερμανούς κατασκευαστές με 30 χρόνια εμπειρία, μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και υψηλά πρότυπα ποιότητας. Ένα κεντρικό μέρος της παραγωγής είναι ο έλεγχος της ποιότητας. Η διαδικασία παραγωγής ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του ISO: 9001:2008 και Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, GMP ελεγχόμενη από το γερμανικό οργανισμό φαρμάκων.

Τι περιέχει Collagen Extra®

Κάθε δόση των 30ml Collagen Extra® περιέχει 10.000mg υψηλής ποιότητας υγρό πόσιμο κολλαγόνο με Υαλουρονικό οξύ 50mg, βιταμίνη C, Β1, Β2, Β5, Β6, μαγνήσιο και βασικά αμινοξέα. Σχεδιασμένο για υψηλή απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα.

Γιατί είναι καλό;

Ως μια φυσική ένωση που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα, το Υαλουρονικό οξύ έχει τρεις βασικές λειτουργίες: την προστασία του χόνδρου μεταξύ των αρθρώσεων από μηχανική φθορά, να κρατά ενυδατωμένες τις αρθρώσεις και να ελέγχει την κυτταρική μετανάστευση. Το κολλαγόνο είναι η πιο κοινή μορφή πρωτεΐνης στο ανθρώπινο σώμα. Αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της συνολικής πρωτεΐνης του. Οι σύνδεσμοι, οι τένοντες μας, τα οστά και οι μυς σχηματίζονται από κολλαγόνο, καθώς και τα αιμοφόρα αγγεία, τα δόντια, ο κερατοειδής, το πεπτικό σύστημα και άλλα όργανα. Με τη λήψη πρωτεΐνης κολλαγόνου μπορεί να προσφέρετε το σώμα σας τα αμινοξέα που απαιτούνται για την παραγωγή και την υποστήριξη τουφυσικού κολλαγόνου. Η πρωτεΐνη του κολλαγόνου έχει ένα μοναδικό συνδυασμό και αναλογία αμινοξέων, συγκεκριμένα,γλυκίνη, προλίνη, υδροξυπρολίνη, αργινίνη και που είναι απαραίτητα για την παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου.

Γιατί είναι μοναδικό;

Το Collagen Extra® είναι μια μοναδική φόρμουλα που συνδυάζει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη κολλαγόνου και Υαλουρονικό οξύ, δύο βασικά στοιχεία που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην καλή υγεία του δέρματος μας, των μαλλιών, των νυχιών και την καλή λειτουργία των αρθρώσεων. Το Collagen Extra® είναι ενισχυμένο με βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και απαραίτητα αμινοξέα. Όλα τα συστατικά βοηθούν την παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου και την πρόσληψη του Υαλουρονικού οξέος στο σώμα μας. Το μοναδικό με 10,000mg κολλαγόνο και 50mg Υαλουργικού οξέος ανά δόση  των 30ml.