Shona Wilkinson

Head Nutritionist at The Nutri Centre

Shona-Wilkinson
Λονδίνο Μάιος 2013.

Άρθρο της διάσημης διατροφολόγου Shona Wilkinson

Συνιστώ  συχνά το κολλαγόνο ως συμπλήρωμα διατροφής στους πελάτες μου.

Μου αρέσει ιδιαίτερα το Collagen Extra, όπως είναι σε υγρή μορφή, διότι βοηθά στην αύξηση της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών. Είναι επίσης ευεργετικό λόγω της υψηλής  περιεκτικότητας σε Υαλουρονικό οξύ.

Το μοναδικό κολλαγόνο που παρέχει 50mg Υαλουρονικού οξέος ανά δόση των 30ml

Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα βιοενεργό συστατικό που βρίσκεται στα επιθηλιακά κύτταρα και στους συνδετικούς ιστούς του ανθρώπινου σώματος. Όντας ένας πολύ αποτελεσματικός βιολογικός  παράγοντας ενυδάτωσης, το Υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό σε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα.

Ως μια φυσική ένωση που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα, το Υαλουρονικό οξύ έχει τρεις βασικές λειτουργίες:

  1. την προστασία του χόνδρου μεταξύ των αρθρώσεων από μηχανική φθορά,
  2. να κρατά ενυδατωμένο το δέρμα
  3. και να ελέγχει την κυτταρική μετανάστευση.

Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διέγερση ανοσοαποκρίσεων βοηθώντας τα λευκά αιμοσφαίρια στην καταπολέμηση διαφόρων τύπων μολύνσεων, μειώνοντας την ανάγκη για αντιβιοτικά.

Ωστόσο, με την ηλικία, η ποσότητα του Υαλουρονικού οξέος που παράγεται φυσικά στο σώμα μειώνεται και αυτό είναι όπου δημιουργεί την ανάγκη για παρασκευάσματα.

Χάρη στα πολλαπλά οφέλη του Υαλουρονικού Οξέος σε διάφορους κλάδους της ιατρικής, τα καλλυντικά και την πλαστική χειρουργική ορισμένοι επιστήμονες έφτασαν να το χαρακτηρίζουν ως

 «το κλειδί για την πηγή της νεότητας».

Το Yαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται κυρίως για την αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων, και έχει θεαματικά αποτελέσματα, στην καταπολέμηση της γήρανσης όπως οι ρυτίδες, ανακουφίζει από την ινομυαλγία και βοηθά τις πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα.

Άλλες γνωστές ιδιότητες του Υαλουρονικού οξέος είναι ότι ενυδατώνει το δέρμα, βελτιώνει την πυκνότητα των οστών και της μυϊκής δύναμης.

Το Collagen Extra είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής που προτείνω στους πελάτες μου.

Shona Wilkinson

Head Nutritionist at The NutriCentre

The Nutri Centre is one of the World’s largest nutritional product suppliers and clinics owned by Tesco’s with over 30,000 lines and over 400 brands.